Хърватските национали не са приключили с опитите си да спечелят световна титла, а напротив - загубата на финала в Русия преди четири години само е изострил апетита им. Това заяви нападателят Андрей Крамарич.

Хърватите се класираха за Катар 2022 с едва една загуба в квалификациите и четири допуснати гола.

"Напоследък играем много добре и дори стигнахме до финалната четворка в Лигата на нациите. Имаме отлична смес от млади и опитни футболисти и смятам, че можем да стигнем далеч на световното първенство", казва Крамарич.

Хърватия загуби финала срещу Франция преди четири години, но в квалификациите завърши пред световните шампиони и Дания. Сега вицешампионите са в група "F" с отборите на Белгия, Канада и Мароко.

"Ако покажем играта от последните няколко месеца, то ние можем да повторим успехите и в Катар. Все още помним колко беше приятно да играем на финала през 2018. Чувството е трудно да се опише", продължи нападателят на Хофенхайм. 

"Ще се радваме да повторим това постижение. Този път обаче натискът върху нас няма да бъде толкова голям, тъй като това поколение направи големия си удар. Все още обаче можем и искаме да печелим".

Крамарич добави, че 37-годишният Лука Модрич служи за мотивация на всички останали, след като плеймейкърът на Реал Мадрид спечели петата си титла в Шампионската лига през миналия сезон.

"Вижте Лука Модрич. Той е спечелил всичко, но продължава на играе и на 37. Той е страхотен пример за по-младите и ни мотивира да бъдем по-добри, да искаме повече. Такава Хърватия ще видите в Катар".