Много неприятна новина долетя от Катар, засягаща феновете, които ще гледат Модниал 2022 на живо. Само два дни преди началото на Световното първенство стана ясно, че местните власти притискат много сериозно ФИФА да забрани продажбата на бира на осемте стадиона, които ще приемат срещи от финалите.

Както е известно, продажбата на алкохол в Катар е строго контролирана, но по първоначални планове той трябваше да се предлага непосредствено до стадионите, фен зоните и хотелите в страната.

Всички мачове от Катар 2022 може да гледате НА ЖИВО с КАРТИНА в Gong.bg

Основен спонсор на турнира е световноизвестна бирена компания, на която в събота е било съобщено, че трябва да премести будките си за продажба на бира около стадионите, на по-невидими места.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

В момента властите в Катар водят преговори с ФИФА и бирената компания, като се очаква окончателното решение по казуса да бъде взето до края на деня в петък.

Според информация на авторитетното английско издание The Times, твърде вероятно е исканията на Катар да бъдат удовлетворени и продажбата на бира да бъде забранена на всички стадиони.

Ако забраната влезе в сила, то това означава, че феновете ще могат да консумират бира единствено във фен зоните, където цената на 500 мл. от пенливата течност ще струва малко над 26 лева.