Хари Кейн може да играе в мача на Тотнъм за Купата на лигата в сряда и решението дали да се даде почивка на нападателя преди Световното първенство не може да бъде повлияно отвън. Това заяви асистент треньорът на лондонския клуб Кристиан Стелини.

"Шпорите" се изправят срещу Нотингам Форест в третия кръг на турнира, броени дни след като бяха победени от Ливърпул с 1:2 във Висшата лига. Капитанът на Англия Кейн изигра пълни 90 минути срещу "червените" и вече има 20 мача за отбора през сезона във всички турнири.

"Антонио Конте ще вземе решение дали Кейн да играе, защото имаше малко време след последния ни мач в неделя, за да анализираме енергията на играчите за следващия двубой", каза Стелини пред репортерите.

26 снимки

Попитан дали Кейн е от типа футболисти, които искат да играят във всеки мач, Стелини отговори: "Да, а и аз искам да виждам Хари Кейн във всеки мач. Решението е на Антонио, но аз обичам футбола и обичам талантливи играчи като Хари Кейн на терена, така че се надявам да играе", добави италианецът.

"Не трябва да мислим за Световното първенство, това не е наша работа. Нашата работе е да се грижим за играчите на отбора, да ги използваме, за да постигаме целите си, но и да ги пазим. Не сме луди, трябва да взимаме правилните решения", каза още Стелини.

Отборът на Англия започва участието си на Мондиала с мач срещу Иран на 22 ноември.