Отборите на Украйна и Франция не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в много възлов двубой от група D от квалификационния цикъл за Мондиал 2022. Авторът на попадението за Украйна стана Микола Степаненко в 44-та минута, докато Антони Марсиал възстанови паритета 5 минути след началото на второто полувреме. Карим Бензема уцели греда към края, но момчетата на Дидие Дешан така и не намериха победния гол. 

10 снимки

Украйнците започнаха силно и създадоха първия шанс в мача. Андрий Ярмоленко пробва мерника си от около 25 метра, но над вратата на Лорис. 

Постепенно французите взеха предимство по отношение на притежанието на топката, но шансовете не бяха много. Антоан Гризман остана на сантиметри от гола в 27-та минута, а дест минути по-късно Забарни не уцели вратата след добавка. 

Две минути преди края на частта обаче се случиха и двата най-възлови момента. Първи Антони Марсиал пропуска очи в очи с Андрий Пятов, а няма и 30 секунди по-късно Микола Степаненко буквално разстреля Юго Лорис за 1:0 от далечно разстояние. 

В началото на втората част обаче "петлите" развенчаха коравата отбрана на домакините. След разбъркване пред вратата на Пятов Марсиал се оказа на точното място, за да изкупи вината си за пропуска по-рано в мача. 

Попадението обаче не наклони везните в някоя от двете посоки, след като украйнците продължаваха да стоят стабилно на терена. Най-близко до гола остана Карим Бензема, който уцели гредата в 78-та от съвсем близко разстояние. 

До края на двубоя "петлите" продължиха да натискат, но до попадение така и не се стигна. По този начин Франция остана начело с 9 пункта от 5 мача. Украйна и Финландия делят второто място, но скандинавците имат цели два мача по-малко от преките си конкуренти. 

Украйна - Франция 1:1

1:0 - Микола Степаненко (44)

1:1 - Антони Марсиал (50)

Вижте съставите на двата тима: 

Украйна: Пятов, Кривцов, Забарни, Матвиенко, Тимчук, Степаненко, Шапоренко, Миколенко, Ярмоленко, Циганков, Яремчук;

Франция: Лорис, Дин, Кимпембе, Зума, Дюбоа, Рабио, Погба, Чуамени, Коман, Гризман, Марсиал