Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път атакува ФИФА и футболния календар заради зимния Мондиал, който ще се проведе през ноември и декември в Катар.

Германецът говори и за целите и очакванията пред тима на мърсисайдци за новия сезон. „Червените“ гостуват на новака Фулъм в събота в двубой от първия кръг на Висшата лига.  

„Имаме големи очаквания и мечти за новия сезон. Истинският тест предстои. Всички отбори се подобриха, опирайки се на опита си от миналата година. Трябва да мислим единствено за нас. Опитваме се и ние да се подобряваме, да сме по-разнообразни, да владеем по-динамично топката. Аз съм положително настроен, така е природата ми. Фулъм се представи добре през миналия сезон. Да спечелиш промоция в Премиър лийг, играейки футбол в Чемпиъншип, е едно от най-трудните неща. Имат цялото ми уважение. Наистина добър отбор. Фабио Карвальо беше много важен играч за тях, Хари Уилсън също“, заяви Клоп на своята пресконференция в петък.

„Ако играеш на финал на Световното първенство или в мача за третото място, вече си доста натоварен. Ядосвам се, когато говоря за това. Моят проблем е, че всеки знае какъв е казусът с календара, но никой не говори достатъчно за това. Нещо трябва да се промени. ФИФА, УЕФА, ФА, Премиър лийг, моля Ви, говорете си. Направете една обща среща, на която темата да бъде най-важната част от играта – футболистите. Това Световно ще се случи в грешния момент поради грешни причини“, коментира още Клоп.