Домакинът на Мондиала Катар и африканският шампион Сенегал се изправят един срещу друг във второто завъртане от груповата фаза.


Срещата е с начален час 15:00 и ще може да я наблюдавате по DIEMA SPORT 3, DIEMA SPORT 3 4K, както и тук на Gong.bg.


И двата тима загубиха с по 0:2 първите си срещи, което значи, че днешната среща вероятно се явява ключова за евентуалното им продължаване.

Домакините от Катар със сигурност ще искат да забравят по-бързо дебютния си мач на Световното срещу Еквадор, когато нямаха дори точен удар. Макар и да не загубиха с чак толкова голям резултат, колкото други тимове, тимът бе определен за един от най-слабите дотук в първенството.

Катарците ще се стремят да избегнат съдбата на ЮАР от 2010 г., който дотук е единственият домакин на Мондиал, който не е успявал да се класира за елиминационната фаза. Испанският треньор на тима Феликс Санчес няма проблеми с контузени и наказани футболисти и ще разчита на всичко най-добро.

Селекционерът Алиу Сисе има проблеми преди двубоя, като Шейку Куяте и Абду Диало получиха травми срещу Нидерландия и са под сериозна въпросителна за мача. Сенегалците обаче продължават да са фаворити в срещата. „Лъвовете на Теранга“ ще разчитат много на триото в атака - Крипан Диата, Булайе Диа и Исмаила Сар.

Появиха се и информации, че наставникът Сисе ще остави на пейката стража Менди, който се представи колебливо срещу „лалетата“, но специалистът заяви, че ще разчита на един от основните си играчи, разсейвайки медийните съмнения.