Фабио Капело е треньорът, оставил огромна следа във футбола. Пред "Марка" италианският специалист коментира впечатленията си от Мондиал 2022. Според него Световното първенство е едно от най-добре организираните и президентът на ФИФА Джани Инфантино заслужава похвала. 
 
"Виждаме модерно, добре организирано Световно първенство. Не е нужно да взимате самолет, за да отидете от един мач на друг, всичко е много удобно.
 
Направи ми впечатление, че всички отбори дойдоха в добра форма. Футболистите пристигнаха свежи и тичаха много. От тактическа гледна точка искам да отбележа високото ниво на защита, което показаха повечето отбори, винаги мислейки за контраатака. Мачовете като цяло бяха много равностойни и оспорвани.
 
Хареса ми и съдийството, защото реферите оставиха отбоите да играят и това ми напомни за футбола отпреди години. Имаше малко симулации, разрешени са единоборствата и това е страхотна новина. Надяваме се в Шампионската лига да видим същото съдийство, както да спрем да виждаме толкова много абсурдни падания", заяви Капело.
 
Треньорът подчерта, че Мондиал 2022 окончателно е сринал мита за "тики-така".  
 
"Видяхме и още нещо: с тики-така мачове не се печелят, дори и със 73% притежание на топката, защото то не води до нито един удар към вратата на съперника. Топката към вратаря, той настрани, и пак на вратаря, и после на другата страна... край с този футбол. Имах големи надежди, че Испания ще стигне много далеч, но всички видяха, че е невъзможно. Луис Енрике е фантастичен треньор, пожелавам му късмет. Винаги съм го харесвал много и всъщност, когато пристигнах в Мадрид в първия ми период, не разбрах защо му бе позволено да отиде в Барселона.
 
Приятната изненада дойде от Мароко с интересни играчи и невероятен състезателен дух. Страхотен отбор, който предложи грандиозна отбранителна система и благодарение на нея бяха на една крачка от финала. 
 
На обратния полюс е Германия - отбор, който обикновено стига далеч в тези турнири. Очаквах повече и от Бразилия, защото разполагат с отличен състав, но нтова не е достатъчно да спечелиш Световно първенство.
 
Впечатлиха ме няколко играчи, но ако трябва да посоча двама, ще кажа вратарят на Хърватия Доминик Ливакович и Азедин Унахи от Мароко", добави Капело.