Мениджърът на Астън Вила - Унай Емери, иска да се раздели със световния шампион с Аржентина - Емилиано Мартинес. Вратарят на бирмингамци и „албиселесте“ имаше основна роля за това южноамериканците да триумфират на Мондиала в Катар, побеждавайки Франция с дузпи на финала. След като запази три „сухи“ мрежи на Световното, той спечели и наградата „Златна ръкавица“, която отпразнува като показа неприличен жест по време на церемонията по награждаване.

Въпреки силното му представяне на международната сцена, клубният му мениджър – Емери, не иска вратаря в Астън Вила. „Fichajes“ твърди, че испанецът не иска да работи с 30-годишния аржентинец и обмисля да го продаде през януари. Смята се, че Емери не е впечатлен от неговия темперамент и иска да го махне от „Вила Парк“.

Един от героите за Мароко, които достигнаха до рекордното четвърто място на Световното, Ясин Буну от Севиля, е смятан за заместник именно на Мартинес, който продължи с подигравките си към звездата на Франция Килиан Мбапе и след финала. Той организира „минута мълчание“ в съблекалнята след победата над „петлите“ за нападателя, а след това по време на парада в Буенос Айрес беше забелязан да носи кукла с лицето на Мбапе.

Емери, който беше назначен за мениджър на Вила през октомври след уволнението на Стивън Джерард, заяви, че ще говори с аржентинския вратар следващата седмица за неговите изцекпи.

60 снимки

„Когато имаш големи емоции, трудно е да ги контролираш. Ще говоря с него за някои от празненствата му. Аз уважавам това, че той е със своя национален отбор. Когато е с нас, под наша отговорност, ще можем да говорим с него. За мен, като треньор, много съм щастлив да работя с него. Бяхме заедно в Арсенал и се познаваме. Доста сме горди с него. Всеки фен на Астън Вила трябва да бъде много горд. Той ще се върне през следващата седмица. Сега трябва да почива след многото емоции и усърдната работа“, коментира Емери.

Астън Вила приема Ливърпул на 26.12 от 19:30 часа при завръщането на Висшата лига след паузата заради Световното първенство.