Южна Корея и Португалия ще премерят сили в мач от Група H. Двубоят на стадион „Едюкейшън сити“ започва в 17:00 часа и ще може да го гледате НА ЖИВО с картина в Gong.bg!

Португалия осигури мястото си на 1/8 финалите в Катар, след като спечели и двата си двубоя до този момент. „Мореплавателите“ пречупиха Гана с 3:2, а в предния си мач победиха Уругвай с 2:0. Фернандо Сантош може да си позволи да даде почивка на някои от играчите си. Голямата звезда на тима – Кристиано Роналдо, няма да започне като титуляр, както о бе обявено през вчерашния ден. Данило Перейра също няма да е на разположение за националния селекционер, след като той счупи три ребра по време на тренировка. Нуно Мендеш също получи контузия и остава под въпрос за днешния двубой. Очаква се треньорът на Португалия да даде шанс на някои от по-младите надежди в тима, с оглед, че отборът вече е на подсигурил участието си на осминафиналите.

От друга страна Южна Корея има минимален шанс да грабне второто място в групата, ако Гана загуби или направи равен, а корейците вземат възможно най-убедителна победа срещу Португалия. В случай на равенство между Уругвай и Гана и победа срещу „мореплавателите“ - Южна Корея и Гана ще се изравнят по точки. Ако пък Уругвай победи Гана то „урусите“ и Южна Корея могат да се изравнят по точки.

Корейците показаха дух и изравниха Гана, след като изоставаха с 0:2 в последния мач. След това обаче допуснаха трети гол и загубиха срещата, въпреки че статистиката показва, че корейците имат повече голови положения, удари и владеене на топката. Определено могат да съжаляват, че са изпуснали точките в този мач, което прави задачата им днес много сложна.

Португалия и Южна Корея имат един мач помежду си и той е през далечната 2002-а година на Световното първенство, където двата тима отново са в една група. Южна Корея печели с 1:0 тогава в един луд мач с два червени картона за „мореплавателите“. Така Португалия отпада от Мондиал 2022 като остава на третото място в групата, докато корейците стават първи. Втори тогава в групата е отборът на САЩ.