Анхел Ди Мария прекара последните няколко месеца в подготовка за Световното първенство, което завърши така, както той мечтаеше. В незабравим финал с продължения и дузпи крилото спечели 11-метровия наказатален удар, с който Лионел Меси откри резултата, а след това отбеляза и втория гол за „албиселесте“.

Сега обаче той ще трябва да се върне към клубните си ангажименти с Ювентус. Аржентинецът пристигна на „Алианц Стейдиъм“ през лятото, но така и не успя да запише много игрово време преди Мондиала. Между контузиите и наказанието от два мача заради изгонването си срещу Монца, той е играл само в 391 минути. Това обаче му беше достатъчно да вкара гол и да направи четири асистенции.

Gulliver/GettyImages
67 снимки

Според „Gazzetta dello Sport“, спортният директор на „биаконерите“ в оставка - Федерико Керубини, е провел среща с агента на Ди Мария след Световното първенство за евентуално подновяване на договора на крилото, който изтича в края на сезона. В Юве обаче искат да го удължат с още 12 месеца до лятото на 2024-а година.

Италианците ще се опитат да го убедят да остане в Серия А и ще продължат да разчитат на него, тъй като са се убедили, че той все още знае как да бъде решаващ играч от най-високо ниво.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Самият Ди Мария даде известна надежда на Ювентус, когато беше представен като играч на „старата госпожа“ през лятото:

„Дали ще остана повече от година? Ще видим...“, бяха думите на аржентинеца.