Испания излиза срещу Коста Рика в мач от Група Е на Световното първенство в Катар. Срещата е с начален час 18:00 и може да я гледате НА ЖИВО по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K.

Отборът на Луис Енрике ще се надява да покаже доброто си лице от Европейското първенство, където Испания игра хубав футбол, но загуби на полуфинала от Италия след изпълнение на дузпи. На Мондиала през 2018-та година "Ла Фурия Роха" спечели своята група, макар и да изпита известни затруднения, но допусна шокираща загуба на осминафинала от домакина Русия. Сега отборът, воден от Луис Енрике, се е прицелил в своята втора Световна титла, след триумфа през 2010-та в Южна Африка.

Коста Рика е считан за абсолютния аутсайдер в тази група, а отборът през 2018-та година записа само една точка в Русия. Все пак, тимът е само с едно поражение през настоящата календарна година и ще разчита на своята добра и подредена отбрана, както и на бързите си атакуващи играчи на контраатака, за да може да изненада фаворита в срещата.

Победата за Испания е задължителна, тъй като отборът има и мач срещу Германия, а точките срещу Коста Рика ще са безценни по пътя му към нова Световна титла.