Легендарният турски треньор Фатих Терим направи интересен коментар на Световното първенство в Катар. Императора, както е наричан осемкратният шампион с Галатасарай и носител на Купата на УЕФА, посочи и  своята тройка на най-добрите играчи и най-добрите отбори, които е видял на Мондиал 2022. 
 
"За футболист на турнира нещата са ясни. Меси на първо място, Меси на второ и Меси на трето. Мисля, че няма нужда от каквито и да е аргументи. Това е най-добрият футболист в света за последните поне 50 години, беше най-добър и в Катар. И то с много пред останалите.
 
Видях за първи път този играч преди 17 години, тогава беше още дете. Но се виждаше, че такова чудо се ражда веднъж на 2-3 поколения", заяви Терим.
 
Някогашният треньор на Милан съжали, че Турция и Италия - двете страни, чиито национални отбори подкрепя, не бяха на Мондиала.
 
"Вече е трудно да се класираш дори, какво остава да се представиш добре на самия турнир. Но аз бях на шампионата в Катар и съм впечатлен - не толкова от качеството на играта, колкото от организацията.
 
А за самото представяне на отборите - харесаха ми хърватите, англичаните, както и шампионите, разбира се.
Аржентина има страхотно работлив отбор, изграден върху халфова линия с много качество, но и с Меси, който свърза всички точки в пъзела. Без него Аржентина не можеше да стане шампион", категоричен е Терим.