Вратарят на мароканския национален отбор Ясин Буну, остана много щастлив след победата срещу Португалия. Мароко се превърна в първия африкански отбор, който ще играе на 1/2 финал на Световно първенство. "Атласките лъвове" ще срещнат Франция в спор за място на финала на Мондиал 2022.

"Много, много е трудно да намеря думите, за да опиша този момент. Искам да благодаря на всички играчи и привържениците, които ни подкрепяха", заяви вратарят на испанския Севиля след мача с Португалия.

"Сега ще cи вземем малко заслужена почивка, за да се зарадваме на това, което се случи. Имахме контузии, но всички, които играха, дадоха всичко от себе си. Ето и аз съм в същото състояние като вас, това е", радваше се стражът и не спираше да ръкомаха. "Ощипете ме, ощипете ме! Щастлив съм".

Gulliver/GettyImages
99 снимки

"Преди началото на първенството ясно си дадохме сметка. Трябваше да променим манталитета, да се отървем от това чувство за малоценност. Ние сме в състояние да се изправим срещу всеки, независимо от нивото на конкуренцията. Бъдещите поколения ще знаят, че Мароко може да прави чудеса. А точно това е важното като пример за подражание", заяви Буну.