Легендата на хърватския футбол Роберт Просинечки коментира предстоящия сблъсък от 1/2-финала на Световното първенство между Хърватия и Аржентина. Той е убеден, че "шахматистите" са фаворит в този двубой. Според него ще е несправедливо, ако Лионел Меси не стане световен шампион, но пък подобно нещо се е случвало и на други велики играчи

"Може би ние имаме по-добрата халфова линия с Брозович, Модрич и Ковачич. Това са трима много големи играчи, докато за Аржентина това е слабото звено. Липсва им играч, който да комбинира с Меси. Той си прави каквото си поиска, но няма друг, който да прави разликата. Ние сме силни в средата с тези тримата. В същото време Аржентина са опасни в атака. Ди Мария играе все по-добре. Той имаше проблем, че не играеше редовно. Лаутаро със сигурност ще влезе отново във форма. Аржентина изглежда все по-добре в хода на турнира, а това е важно. Те започнапа слабо, но същото се отнася и за Хърватия в мача с Мароко", заяви Просинечки.

Той бе попитан да сравни съставите на Хърватия и Аржентина сега и преди четири години в Русия.

"Може би Меси тогава не бе това, което е днес, но ние спечелихме с 3:0. Затова знаем, че можем да играем успешно срещу тях. Знаем, че Меси е във форма, а това вероятно е последното му световно първенство. Той чувства голямо напрежение. Всички в Аржентина искат титлата. Ние обаче сме голям отбор с класа и сила и ще дадем всичко срещу Аржентина. Ако Меси има ден, ще бъде трудно да го спрем, но ако покаже дори леко колебание, тогава Хърватия трудно ще бъде победена. За Аржентина ще е много трудно да ни победи без Меси. Той обаче може да направи разликата", допълни бившият халф.

"Честно казано, ще е несправедливо, ако Меси не стане световен шампион. Но пък и друи големи играчи не са успявали. Те нямаха късмет. Не е лесно да си номер едно в света. Много често футболът е несправедлив и всичко може да се случи", завърши Просинечки.