Гарет Саутгейт изненада някои, когато остави Джорджан Хендерсън като титуляр в последния мач на Англия срещу Сенегал, където играчът на Ливърпул вкара първия гол при победата с 3:0. След мача Джуд Белингам, който направи асистенцията за това попадение, поиска неговият съотборник да получи по-голямо уважение. Хендерсън се пошегува, че младежът му пази гърба, но настоя, че не обръща внимание на външните критики.

"Получавам защита от 19-годишен, обичам го!. Не се притеснявам много от това какво мислят хората за мен, ще има такива, които ме обичат заради това, което съм и какво правя, и ще има други, които ме мразят по абсолютно същите причини. Единствените мнения, които за мен са важни, са тези на моите съотборници. Когато те кажат нещо подобно, разбира се, това те кара да се чувстваш добре", каза Хендерсън пред BBC.

Голът на Хендерсън срещу Сенегал беше едва третият му с фланелката на Англия, но той бе изключително важен. Белингам не беше единственият съотборник, който се застъпи в защита на 32-годишния футболист, тъй като капитанът на "трите лъва" Хари Кейн се изказа също ласково за неговите лидерски умения. Сега изглежда, че Хендерсън е жизненоважна част от плановете на Саутгейт в Катар, преди важната четвъртфинална среща с Франция.