Селекционерът на германския национален отбор Ханзи Флик не планира да подава оставка, дори ако отборът отпадне в груповата фаза на Световното първенство.

След загуба с 1:2 от Япония и равенство 1:1 с Испания, Германия влиза в решаващия мач от група Е срещу Коста Рика в четвъртък, нуждаейки се от победа, като същевременно се надява Япония да загуби от Испания.

"Мога да потвърдя, че няма да подам оставка, но не знам какво още предстои", каза Флик на пресконференция, когато беше попитан дали иска да остане на поста, дори и отборът да отпадне още в групите.

"Имам договор до 2024 година, очаквам с нетърпение домашното Европейско първенство, но дотогава има много време", добави Флик.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Той очаква костариканците да играят дефанзивно, като равенството може да се окаже достатъчно за скромния тим, за да продължи на осминафиналите.

"Разбира се, бихме искали да вкараме ранен гол и да спечелим мача в началото, за да окажем натиск върху Япония в другия мач, но знаем, че ще бъде трудно срещу много дефанзивен отбор", каза Флик.