Селекционерът на Германия - Ханзи Флик, коментира още веднъж провала на Мондиал 2022. Той сподели какво е основното изискване, за да си успешен на турнира. Той добави, че иска Германия да играе атрактивен футбол и да покаже на феновете, че може да го постигне. 

"Ако погледнете Аржентина или Франция - това са отбори, които играят по-дефанзивно. Мароко игра футбол срещу Франция, но те се защитават с много страст. Тази енергия и страст ние я имахме срещу Испания. Това е основноте изискване за успешен турнир", отговори Флик на въпрос какво прави отборите успешни на Мондиал 2022. 

"Можехме ли да се справим с Франция или Аржентина? Често сме показвали, че ни е по-лесно срещу отбори като Италия, Англия и Нидерландия. Но е важно да имаме последователност и дисциплина срещу всеки противник и да даваме 100% от себе си". 

"Ние искаме да играем атрактивен футбол и да показваме на феновете, че можем да го постигнем. Горди сме, че играем за Германия. Очакваме с нетърпение домашното Европейско първенство. Всеки трябва да даде всичко от себе си, за да бъде най-добрият във всеки мач", продължи Флик пред Sky. 

"В Оман искахме да пробваме две различни единадесеторки, но имахме право само на шест смени, поради което дадохме почивка на някои играчи. Отидохме на Мондиал 2022 с идеята как да играем футбол. В мачовете имахме различна четворка в защита. Факт е, че всеки има качество, за да играе там". 

Ханзи Флик говори и за бъдещето на някои от ветераните в отбора като Мануел Нойер и Томас Мюлер. 

"Мануел сега е контузен. Много съжалявам за него, защото след Световното първенство трябва да се справи с още една неприятна ситуация. Най-важното сега за него е да се възстанови и да си върне старата форма. Ще говоря с всеки футболист на спокойствие в следващите дни. С Томас Мюлер също". 

"Имаме година и половина до Европейското първенство и искаме да помогнем на някои от младите играчи да се развият и наложат. Ще решим кои ще са най-добрите 11", каза още Флик.