Френският национал Кингсли Коман е бил подложен на грозни расистки обиди след финала на Мондиал 2022. Крилото се оказа един от грешниците за "петлите" при изпълнението на дузпи срещу Аржентина, след като ударът му от бялата точка беше спасен от Емилиано Мартинес. 

Нападателят на Байерн Мюнхен се появи в игра след 70-ата минута на мача и на практика промени играта на отбора си в атака, а освен това беше с основна услуга за втория гол на Килиан Мбапе за 2:2. Въпреки това 26-годишният футболист и Орелиен Чуамени изпуснаха дузпите си, като по този начин Франция преклони глава пред "гаучосите" в големия финал в Доха. 

След срещата Коман е бил атакуван в социалните мрежи на расистка основна заради пропуска си. 

Въпреки че офанзивният играч е само на 26 години, то той е един от най-успешните в историята на футбола, след като има над 25 трофея, като е ставал шампион във всеки сезон от професионалната си кариера, печелил е и Шампионската лига. 

От клуба му Байерн Мюнхен обявиха, че му оказват пълна подкрепа. "Байерн остро осъжда расистките коментари към Кингсли Коман. Семейството на Байерн е зад теб, Кинг. Расизмът няма място в спорта или нашето общество", написаха от клуба.