Френският национал Антоан Гризман не скри задоволството си от класирането за финал на Мондиал 2022. "Петлите" се наложиха с 2:0 над Мароко, а офанзивният футболист не скри очарованието си от представянето на съперника. 

“След мача с Белгия през 2018-а плачех… Сега съм по-спокоен и фокусиран. Вече мисля за финала в неделя. Оставам здраво стъпил на земята. Ще трябва да бъдем съсредоточени, да се възстановим добре и да се подготвим за този сблъсък. Мароканците ме впечатлиха, те работиха много добре тактически, както в защита, така и в нападение. Създадоха ни доста проблеми, но треньорът видя това и направи промени. Влизането на Маркюс отляво бе добър ход, защото така имаше повече хора, които да помагат на Тео в защита. Ранният гол отвори мача, а второто попадение ни даде сигурност”, заяви Гризман.

Той сподели мнението си и за предстоящия финал срещу Лео Меси и Аржентина.

 

“Когато един отбор има играч като Лео, това прави нещата различни. Гледахме почти всичките им мачове и знаем как играят. Те са много тежък съперник, а освен това се намират в добра форма. Вижда се, че са сплотен колектив, както и ние. Няма да ни е лесно, те ще имат и солидна подкрепа от трибуните. Но ще видим какво можем да направим”, допълни футболистът.