Защитникът на РБ Лайпциг Лукас Клостерман е готов да се завърне в игра след продължително лечение на контузия в глезена, каза старши треньорът на тима Марко Розе преди двубоя с Фрайбург в сряда.

От началото на сезона Клостерман има изигран само един мач, но възстановяването му му дава шансове да попадне в състава на Йоахим Льов за световното първенство в Катар, което ще стартира на 20 ноември.

Според Розе бранителят ще играе или още утре срещу Фрайбург, или най-късно в събота при визитата на Вердер Бремен в последния кръг в Бундеслигата преди паузата за Мондиала.

„Лукас Клостерман успява да изпълни все по-големи части от нашите тренировки. Той се подготвя наравно с останалите в отбора. Може да бъде в състава за утрешния мач, но ако не бъде, със сигурност ще го видите уикенда срещу Вердер“, заяви Розе на пресконференцията преди срещата.

Клостерман има 18 мача за националния отбор на Германия, а селекционерът на Бундестима Ханзи Флик ще обяви в четвъртък списъка от 26 играчи, на които ще разчита в Катар. Германците стартират световното на 23 ноември срещу Япония, а в група „Е“ са още отборите на Испания и Коста Рика.

Освен за възстановяването на Клостерман, Розе изяви оптимизъм и от доброто представяне на тима в последните седмици. Лайпциг се изкачи до шестото място в класирането, а срещата с втория в подреждането Фрайбург ще бъде повторение на финала за купата на Германия от миналия сезон, който тимът на РБ спечели с дузпи.

„Намираме се в добра форма и знаем, че срещу нас се играе трудно. Утре сме домакини, така че ще искаме да играем нашата игра. Трябва обаче да сме напълно фокусирани върху мача. Фрайбург печели много срещи с минимална разлика, защото те са много компактни в защита. Освен това са и много силни физически“, посочи старши треньорът на РБ Лайпциг.