Eдин от най-важните футболисти и капитан на Борусия (Мьонхенгладбах) Йонас Хофман ще бъде готов за игра за петъчния мач срещу Щутгарт в първенството на Германия. Хофман се възстановяваше от контузия на рамото и вече е готов да играе.

"Той започна да тренира с отбора от сряда и днес му е трети ден на пълноценно натоварване. Така че смятам, че е отново готов да започне", заяви старши треньорът на "зелено-черните" Даниел Фарке.

Полузащитникът беше извън терена за около две седмици, а силното му представяне през есента го направи и любимец на селекционера на националния отбор Ханзи Флик за списъка за Световното в Катар, което започва по-късно през ноември.

След две поредни загуби, треньорът Фарке се надява с връщането на Хофман отборът да се върне на пътя на победите.

"Допуснахме прекалено много голове. Което не е добре, защото нашата защита беше едно от силните ни оръжия в началото на сезона. Разбира се, контузиите изиграха значително влияние върху представянето ни. А целта ни за мача утре е отново да не пуснем гол, обясни Даниел Фарке.

Борусия (Мьонхенгладбах) е на 11-о място в класирането с 16 точки, но само с една победа в последните пет мача. Щутгарт е 15-и с 11 пункта, но може да се похвали с два успеха в заключителните три мача.