Германия ще излезне в сблъсък срещу Япония в първи мач от група Е на Световното първенство в Катар. Срещата е с начален час 15:00, а НА ЖИВО С КАРТИНА може да гледате мача на Gong.bg.

Германия ще се надява на по-добро представяне от Мондиала в Русия, след като през 2018-та година отборът не успя да излезне от групата си, допускайки изненадващо поражение от Южна Корея. Сега в групата си в Катар, тимът на Ханзи Флик е определян като фаворит заедно с Испания. Аут за срещата срещу Япония ще е Лирой Сане, който лекува контузия на коляното. Германия е в добра форма, като след загубата от Англия на Евро 2020, е допуснал само едно поражение.

Япония, за мнозина определян като аутсайдер, ще опита да поднесе поредната изненада на Мондиала. Отборът успя да впечатли всички с представянето си на Световното първенство в Русия през 2018-та година, като азиатската страна излезна от своята група и на осминафинала поведе с 2:0 срещу Белгия. "Червените дяволи" сътвориха невероятен обрат, а победният гол за 3:2 бе дълбоко в добавеното време. Защитникът на Щутгарт Ватару Ендо е със сътресение и може да пропусне сблъсъка с Германия.