Гари Невил, който изигра 603 мача за Манчестър Юнайтед в рамките на 19 сезона, осъзна напрежението, свързано с играта за един от най-великите футболни клубове в Англия. Бившият краен защитник посочи подкрепата от Гарет Саутгейт и общото положително настроение около лагера като основни фактори за подобрената форма на Хари Магуайър, след като той се бореше за игрово време под ръководството на новия треньор на "червените дяволи" Ерик тен Хаг.

"Мисля, че той се чувства повече обичан от Англия и че се чувства повече у дома си. Хари Магуайър играе по-добре за страната си, отколкото за клуба си. Мисля, че има няколко играчи, които се чувстват така, например Рахийм Стърлинг. Те имат добра група, мениджър, който вярва в тях, който ги избира редовно", обясни Невил пред Sky Sports.

"Хари е страхотен централен защитник и той беше брилянтен в последните два турнира, той просто прекара ужасно време в Юнайтед през последните 12 месеца. Нам е много непримиримо място, знам това от престоя си там от 20 години, ако просто не го разбереш правилно, това място може просто да те изяде жив - Хари просто разбира това в този момент", допълни легендата на "червените дяволи".

Магуайър впечатли в Катар, след като стартира и в трите мача от групата на Англия, партнирайки всеки път заедно с Джон Стоунс като част от задната четворка. Въпреки че тази формула е изпробвана и тествана в предишни турнири, Саутгейт предизвика недоумение у някои хора, когато избра двойката, предвид трудностите на Магуайър на клубно ниво. Досега обаче това се отплати, тъй като Англия допусна само два гола, докато напредваше като победител в група B.