Националният селекционер на Англия - Гарет Саутгейт, даде пресконференция преди четвъртфиналния мач срещу Франция. Двубоят е утре, на 10-и декември в 21:00 часа. 

"Тази група от играчи е истински отбор. Те са много близки, вече имат много опит заедно. По-възрастните играчи определят стандартите и позволяват на младите играчи да влязат и да се установят социално, позволяват им да изразят себе си"

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Гарет Саутгейт бе запитан и за завръщането на Рахийм Стърлинг в лагера на "Трите лъва".

"Говорих накратко с Рахийм на тренировката и трябва да се свържа с него по-късно. Страхотно е, че той се върна при нас. Той искаше да тренира днес, затова му дадохме по-лека сесия заради дългия полет към Катар. Той ще участва утре, но под каква форма - тепърва ще решим. Трудно е да се каже какво е неговото ниво, той не е бил на терена с нас от събота, така че ще трябва да преценим това. Но той е наистина важен играч за нас", сподели специалистът.

Селекционерът на Англия засегна и темата за Кайл Уокър и Килиан Мбапе. Футболистът на Манчестър Сити заяви преди ден, че е готов за двубоя с френската звезда.

"Винаги сме искали Кайл да бъде готов и да участва на турнира. Кайл е готов. Играем срещу Франция, фантастичен отбор. Наясно сме с всичките им атакуващи играчи и сме наясно с качеството на целия отбор"

"Имаме много талантливи млади играчи! Джуд имаше забележителен турнир за толкова млад играч. Само Фил Фодън и Конър Галахър са с нас от отбора до 17 години, спечелил Световното първенство, но съм сигурен, че ще има още в бъдеще. Сигурен съм, че фокусът ще бъде върху Килиан и Хари, но Оливие Жиру е френският рекордьор по голове, а Антоан Гризман също е страхотен играч", сподели Саутгейт.

Нямаше как репортерите да не попитат Гарет Саутгейт и за дузпите и дали отбора му е готов, ако се стигне до там.

"Имаме план, разбира се, но когато се стигне до там, може би някои играчи не се чувстват толкова уверени. Някои може да страдат от контузии или вече да са сериозно изморени. Тези неща се случват, но ние ще се подготвим възможно най-добре"

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Специалистът бе запитан и дали има план как да спре мегазвездата на "петлите" - Килиан Мбапе.

"Не Ще действаме като с всеки друг футболист. Трябва да работим колективно, за да го спрем. Трябва да го покриваме добре. Всеки футболист на терена трябва да си знае работата" сподели още селекционерът.

Той трябваше да отговори и на слуховете, появили се днес, че Бен Уайт е напуснал лагера на тима в Катар след спор с помощник-треньора на тима.

"Бен напусна по лични причини, това бе обявено и мисля, че е важно да го уважим"

"Наистина съм развълнуван за мача и предизвикателството. Ще гледаме и другите мачове, утре ще уточним някои финални неща, но сме готови за двубоя" завърши Гарет Саутгейт.