Франция успя да надвие изключително борбения отбор на Мароко във втори полуфинал на Световното първенство в Катар, побеждавайки с 2:0. Тео Ернандес откри още в 5-тата минута на мача. Рандал Коло Муани успя да вкара критичния втори гол в 80-а минута. До края на срещата настоящият Световен шампион показа страхотна рутина и гарантира мястото си на финала срещу Аржентина. 

ВИЖТЕ КОЙ Е ИГРАЧ НА МАЧА ТУК!

Двубоят започна в светкавично темпо и момчетата на Дидие Дешан взеха аванс след само 5 минути игра. При първата сериозна атака на французите Гризман беше изведен зад защитата на Мароко, а след негово центриране и разбъркване в наказателното поле Тео Ернандес успя да добави топката във вратата на Ясин Буну.

53 снимки

В 10-а минута марокацните отвърнаха с шанс на свой ред. Унахи намери пространство за изстрел, но Юго Лорис се справи отлично с първата опасност пред вратата си.

90 снимки

В 17-а минута се стигна до голям пропуск за "петлите". След бърза контраатака на Франция, Жиру беше изведен зад защитата на "аталските лъвове", но мощният му шут срещна гредата.

В следващите минути Уалид Регреги трябваше да смени принудително една от звездите в защита - Ромен Саис, който напусна контузен. 

В 36-а минута Франция пропусна нови два златни шанса. След поредна контраатака Мбапе видя как негов удар е изчистен от гол линията, а секунди по-късно Жиру пропусна почти на празна врата.

94 снимки

В последната минута на редовното време на полувремето Мароко беше на косъм от изравнителен гол. При първия корнер в мача за африканците Джауад Ел Ямик сащиса всички с перфектен ножичен удар, а Лорис успя да избие топката в гредата. 

В началото на второто полувреме мароканците започнаха много активно и стигана до добро положение. След продължителна атака, Софиан Буфал се оказа на стрелкова позиция, но добрият му удар беше изчистен от гол линията. 

В тези минути Франция отстъпи категорично инициативата, а Мароко започна да вярва, че може да намери изравнителен гол. 

31 снимки

Двубоят вървеше в накъсан ритъм, но в 80-а минута французите, сякаш от нищото, решиха всичко. Маркюс Тюрам и Мбапе разиграха по левия фланг, а след страхотен пробив на суперзвездата на ПСЖ влезлият преди секунди Рандал Коло Муани покачи на 2:0.

В добавеното време Жул Кунде успя да изчисти от гол линията, за да спаси чистата мрежа на Юго Лорис. 

Ето и съставите на двата тима:

Франция: Лорис, Дембеле, Фофана, Жиру, Гризман, Мбапе, Ернандес, Конате, Кунде, Чуамени, Варан;

Мароко: Буну, Амрабат, Буфал, Агер, Ен-Несири, Ел Ямик, Унахи, Мазрауи, Хакими, Саис, Зиеш;