Селекционерът на Германия - Ханзи Флик, говори след равенството 1:1 срещу Испания на Мондиал 2022. Срещата беше от изключителна важност за Бундестима, особено след поражението от Япония на старта на турнира. 

"Испания игра много добре и мачът бе много оспорван. Ние имахме своите положения. Вярвам, че можем още да подобрим играта си и ще продължим към следващата фаза. Това бе сблъсък между два големи отбора, а ние направихме важна стъпка в правилната посока. Испания има добър отбор, който е сплав от млади и опитни футболисти и имат страхотен стил на игра. В началото те имаха контрола, но ние успяхме да се върнем в мача. Защитавахме се добре, но на това ниво всеки съперник е много класен. Саздъдохме доста положения и спечелихме доста дуели", заяви Флик.

"Смятам, че равенството е справедлив резултат. Всички играчи на терена бяха много талантливи и ние показахме правилната нагласа. Успяхме да притиснем опонента ни с много решителност. Успявахме да намираме празни пространства и то срещу отбор като Испания, който умее да се защитава много добре. Можехме да вкараме и втори гол. Има какво да подобряваме, но резултатът е добър и ни дава опции преди последния мач", допълни специалистът.