Датският полузащитник Кристиан Ериксен каза, че възстановяването му след сърдечния удар, който получи на терена преди около 18 месеца го е накарало да оцени това, че е жив и да се радва на семейството си, но също така е направило завръщането на Световното първенство повече от специално. 
 
Ериксен колабира на терена в началото на Европейското първенство през юни миналата година и едва бе спасен от лекарите. Кариерата на играча изглеждаше приключила, но след като му беше поставено устройство за регулиране на сърцето, той се върна в игра в рамките на шест месеца и отново води Дания на голям турнир. Той каза, че сърдечният удар е променил приоритетите му. 
 
"Мисля, че това ме накара да оценявам по-добре това, че съм жив и съм със семейството си. Всичко останало е на втори план. Но възможността да участвам на Световното първенство за трети път също беше специално.
Да си върна формата беше моята цел от първия ден, когато разбрах, че мога пак да играя. Но пак казвам, все пак е много специално да си на Световното първенство. Щастлив съм, че отново съм част от националния отбор", заяви 30-годишният Ериксен на пресконференция.
 
Той смята, че Дания е по-силна сега, за което помогна в не малка степен начинът, по който всички играчи се обединиха след инцидента миналото лято. 
 
"Мисля, че националният отбор винаги е бил силен, но сега вярата в отбора е по-голяма", каза Ериксен.