Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике коментира мнението си за изтегления в петък жребий за груповата фаза на Мондиал 2022. „Ла Фурия“ попадна в група с Германия, Япония и победителя от плейофа между Коста Рика и Нова Зеландия.

„Искаме да стигнем до финала и да го спечелим. Не смятаме да променяме стила си на игра, независимо дали се касае за контрола или мач от Световно първенство. Играем по начин, който ще създаде проблеми на всеки съперник. Способни сме да победим всички, но и обратното е възможно“, заяви Луис Енрике.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Сега жребият е определян като труден, но в хода на турнира може да се окаже, че така е било по-добре. Никой не знае в какво състояние ще са отборите по време на самото първенство. Никакви изненади не са изключени. Със сигурност Германия беше най-тежкият съперник от втора урна. Това е мощен отбор, който стана още по-силен с новия си треньор. Но и ние сме сила, седми сме в ранглистата на ФИФА, а целта ни да спечелим титлата не се променя“, каза още селекционерът.

За последно Испания срещна Германия в Лигата на нациите през 2020 година и разгроми Бундестима с 6:0.