Аржентина се завърна у дома, след като победи Франция във финала на Световната купа в неделя. Лионел Меси и неговият отбор спечелиха с дузпи след вълнуващото равенство 3:3. Аржентина беше на автобусен парад в Буенос Айрес, но се прехвърли на хеликоптери, след като фенове се опитаха да скочат в автобуса и да се качат при своите любимци.

Gulliver/GettyImages
56 снимки

Футболната асоциация на Аржентина потвърди, че автобусната обиколка на играчите в Буенос Айрес е завършила поради опасения за сигурността, като отборът вместо това е използвал хеликоптери по маршрута на парада.

Играчите, спечелили Световното първенство, бяха евакуирани от отворения автобус по време на обиколката, тъй като много хора се опитаха да скочат върху него, докато караше под мост.

Играчите на аржентинския футболен отбор завършиха тържествата, като прелетяха с хеликоптер над тълпата от фенове, събрала се в града. Те взеха това решение, след като се убедиха, че не могат да продължат да напредват с автобус насред тълпата", съобщиха от футболната асоциация на Аржентина.

Gulliver/GettyImages
7 снимки

Президентът на федерацията Клаудио Тапиа се оплака от начина, по който приключи турнето, защото не успяха да поздравят всички фенове по начина, по който беше организирано.

"Не ни позволяват да поздравим всички хора, които бяха до Обелиска, същите служби за сигурност, които ни ескортираха, не ни позволяват да продължим напред. Хиляди извинения от името на всички играчи. Жалко!", сподели той.