Защитникът на националния отбор на Англия Джон Стоунс заяви, че не завижда на мениджъра Гарет Саутгейт, когато той трябва да избира оптималната единайсеторка за всеки мач. Той обаче добави, че англичаните са късметлии да имат играч като Фил Фоудън.

Стоунс започна като титуляр във всеки от трите мача на Англия в груповата фаза на световното първенство в Катар, но бе един от малкото с подобна привилегия, тъй като Саутгейт успя да извърти почти целия си състав в отделните срещи. В последния от тези мачове - срещу Уелс, английският мениджър заложи на Фоудън и Маркъс Рашфорд по крилата и двамата вкараха всички голове за успеха с 3:0 над „драконите“. По всяка вероятност Фоудън и Рашфорд ще бъдат титуляри и в предстоящия двубой със Сенегал от осминафиналите на световното.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

„Най-трудната задача на това да бъдеш мениджър е да избереш стартовия състава. Винаги има 11 щастливи играчи, но останалите са недоволни“, каза Стоунс пред събралите се репортери в лагера на англичаните.

„Ние разполагаме с невероятна група от играчи и всички, които влязоха от пейката, успяха да направят разлика в мачовете ни. Ние знаем, че тези, които не са сред титулярите, до един са отборни играчи. Те поставят тима пред себе си и се жертват в името на отбора“, каза още централният защитник на Манчестър Сити.

Фоудън, който е определян за един от най-техничните и талантливи млади играчи в Англия, също като Стоунс играе за „гражданите“.

БГНЕС
58 снимки

„Той играе с огромна свобода и така се изразява. Страшно е. Аз съм му голям фен и съм късметлия, че мога да играя с него всеки ден. Аз имам късмет, Манчестър Сити има късмет, Англия има късмет с футболист като него. Надявам се той да получи всичко необходимо на и извън терена, за да му помогнем да играе пак по начина, по който игра срещу Уелс“, каза още Стоунс.

Англия никога не е губила срещу отбор от Африка в седем мача на световни първенства, но Стоунс заяви, че няма да има никакво подценяване на Сенегал.

„Фокусирани сме. Това е най-доброто състезание в света и това е причината да виждаме и големи изненади. Ние определено не искаме да бъдем една от неприятните изненади. Не приемаме нищо за даденост. Уважаваме съперниците си и винаги е било така, независимо кои са те“, посочи още централният защитник.