Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, потвърди, че през 2025-а година световното клубно първенство ще има нов облик. В надпреварата ще се включат цели 32 отбора и ще се провежда на четири години, както Световното първенство.

Плановете на ФИФА да реализира това разширено световно клубно първенство пропаднаха заради пандемията от коронавирус, а през последните седмици всички големи клубове отказаха предложението на Международната футболна федерация. Въпреки това Инфантино е категоричен, че това световно клубно ще стане факт, но чак през 2025-а година.

"Ще бъде Световно клубно първенство с 32 отбора и ще се провежда на всеки четири години, както и Световното първенство. Първото издание ще бъде през 2025 година", сподели президентът на федерацията. 

Инфантино разкри, че детайлите все още трябва да се изгладят, но новото световно клубно ще се състои, като дори сподели, че ще има и турнир за дамите. Въпреки че много ще прилича на Шампионска лига, което е главното опасение на фенове и представители на клубовете, ФИФА настоява да проведе клубната надпревара на всеки четири години. В медиите се появиха и слухове, че от организацията са предложили 150 милиона евро като награда за победителя.

Големите клубове все още са против идеята за Световно клубно първенство с повече отбори и състоящо се на четири години.