Десният защитник Кайл Уокър и опорният халф Калвин Филипс почти сигурно ще се възстановят от контузиите си преди началото на световното първенство в Катар. Това прогнозира мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуаридиола.

И Уокър, и Филипс бяха твърди титуляри в състава на националния отбор на Англия на европейското първенство по футбол през миналата година. Участието им на Мондиала обаче остава под въпрос, след като Уокър претърпя операция на слабините в началото на октомври, а Филипс лекува проблем с рамото. Първият мач на Англия на световното е на 21 ноември срещу Иран.

Guilliver/GettyImages
24 снимки

"По начина, по който тече възстановяването им, смятам, че и двамата ще бъдат готови за световното", каза Гуардиола ден преди протоколния за "гражданите" мач със Севиля от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Не знам какви са намеренията на (мениджъра на Англия) Гарет Саутгейт. Но знам, че той е говорил както с играчите, така и с докторите. Те са най-наясно. Това, което аз знам, е, че двамата трябва да са възстановени дотогава. Не всеки ден имаш възможност да играеш на световно първенство", добави Гуардиола.

Филипс от няколко дни тренира с тима, но не участва в контактни упражнения. Гуардиола каза, че следи състоянието му, но ще го пусне в игра, чак когато се увери, че халфът е напълно готов. Той допълни, че е впечатлен от бързото възстановяване на Уокър, но бранителят все още изостава в подготовката си спрямо Филипс.

В сряда Манчестър Сити приема Севиля в среща от група "G". Гражданите със сигурност ще спечелят групата, докато Севиля вече си гарантира третата позиция. Аут за мача е голмайсторът на шампионите на Англия Ерлинг Халанд, който не игра и срещу Лестър през уикенда заради контузия.

"Ерлинг се чувства по-добре, но още не е на 100 процента. Няма да предприемаме никакви рискове с него. Надявам се, че ще бъде в групата за мача с Фулъм в събота", завърши Гуардиола.