Националният селекционер на Франция - Дидие Дешан, коментира загубата на "петлите" във финала на Мондиал 2022. Въпреки че футболистите му стигнаха до 3:3, след като изоставаха с 0:2 в първото полувреме и 2:3 в продълженията на мача, французите не бяха убедителни при дузпите и Аржентина триумфира в Катар.

"Вложихме много енергия и сърце, за да се върнем в мача. Когато се върнеш от нищото и въпреки това победата ти се изплъзне за малко, е много трудно да го приемем. Но трябва да го приемем"

60 снимки

"Сякаш изобщо не се появихме на терена през първото полувреме. Очаквахме техният натиск в началото, а ние нямахме нито правилното държание, нито отговор на това. Имахме проблеми поради различни причини. Справяхме се с много трудности през последните четири дни, включително вирус", сподели Дешан след края на мача.

95 снимки

"Този финал изобщо не беше лесен, но пък и нямаме извинения. Като цяло за мен и екипът ми беше огромно удоволствие да бъдем с отбора. Има и такива срещи, но да не забравяме, че все пак сме хора. Мога да извлека само положителни неща. Бяхме близо до трофея, но не стигнахме до него, а това боли”, каза още Дешан.