Пауло Дибала най-вероятно ще отпадне от сметките на родината си Аржентина за Мондиала. Левичарят отбеляза от дузпа победното попадение за Рома срещу Лече, но веднага изпита болки в бедрото и поиска смяна.

„Вълците“ победиха с 2:1 новака в Серия А, но всички в лагера на римляните окачествиха победата като пирова заради контузията на най-гръмкото си лятно попълнение.

По информация на Sky Italia на днешната тренировка на „джалоросите“ в Тригория Дибала е преминал нови тестове в спортния център, които са потвърдили нараняване на квадрицепса. Въпросната травма около бедрената кост предполага почивка, варираща между 4 и 8 седмици.

Точната продължителност на рехабилитационния период ще бъде установена от ядрено-магнитния резонанс, който ще бъде извършен в следващите 24-36 часа, допълва източникът.

Новината идва в изключително лош момент не само за аржентинския национален тим, но и за италианския клуб. За Рома предстоят няколко изключително тежки срещи до прекъсването преди Световното първенство, включително усилената борба за излизане от групите на Лига Европа.