Аржентина стана световен шампион, след като победи Франция с дузпи на финала в Катар през 2022 г., като двата отбора направиха вълнуващо равенство 3:3 след 120 минути. Дибала влезе като резерва в последните минути на продълженията, за да може да допринесе за дузпите и не сгреши от бялата точка, като стреля право в средата на мрежата покрай вратаря на Франция Юго Лорис. Звездата на Рома обаче посочи Емилиано Мартинес като причина за успешната му дузпа, признавайки, че е щял да пробва левия ъгъл, към който Лорис се хвърли, ако не беше намесата на аржентинския страж.

"Трябваше да се опитам да бъда възможно най-хладнокръвен. Не е лесно, защото не играеш всеки ден на финал на Световното първенство. Отне ми много време, за да отида до топката. Не можеше да е по-дълго... Говорих с Дибу (Мартинес). Той ме посъветва да стрелям в средата, след като те са пропуснали. Те винаги се хвърлят. Щях да стрелям вляво, вратарят се хвърля от тази страна, но чух какво каза Мартинес. Промених решението си в последния момент. Послушах Дибу (Мартинес), защото те бяха направили грешка преди мен и той ми каза да стрелям там и това беше гол.", сподели Дибала.

Дибала изпълни втория точен удар на Аржентина при дузпите, веднага след Лионел Меси. Леандро Паредес и Гонсало Монтиел също свършиха работата си до съвършенство, за да донесат победата на "албиселесте" 4:2. Кингсли Коман пропусна дузпата си за Франция, след като тя бе спасена от Мартинес, докато Орелиен Чуамени не успя дори да уцели вратата.