Полузащитникът на Англия Деклан Райс остана разстроен след поражението с 1:2 от Франция на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар.

„Не се чувствахме непременно твърде уверени, но все пак достатъчно, за да мислим за класиране и да победим Франция. Освен двата им гола, не си спомням да съм ги виждал креативни. Играхме доста добре на моменти. Не сме доволни от някои решения на съдията, но в крайна сметка ние сме тези, които загубихме и затова сме отговорни“, заяви полузащитникът на Уест Хем.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

„Ако погледнете отбора, ние сме млади. С много добри играчи. Според мен най-добрият отбор загуби тази вечер и това доказва нашето ниво. Хората отново започват да ни вярват, страната ни тласка напред. Няколко години това не беше така, така че можем да се гордеем с постигнатото, но трябва да се върнем назад. Защото в крайна сметка международният футбол се оценява по успеха“.

„Надявам се, че Гарет ще остане. Говорят се много неща. Има много незаслужени критики. Тази вечер не е виновен той. Тактиката беше правилна, играхме добре, бяхме агресивни, спряхме Мбапе. Имаше два гола срещу хода на играта. И това не е по вина на треньора, а на играчите“, каза още Райс.