Звездата на световния футбол Дейвид Бекъм е един от посланиците на предстоящото Световно първенство в Катар.

„Да представям страната си, да играя за Англия, да участвам на световни първенства в какви ли не състезания, дори в приятелски мачове, това означаваше страшно много“, споделя бившият футболист на „трите лъва“.

Най-специалният момент за него като играч на Англия, е когато получава капитанската лента.

В момента той е посланик на Катар 2022 и следи всичко отблизо. Впечатлен е от бързите темпове, с които се развива региона в тази спортна насока.

Определя отбора на Англия като доста силен и изграден от млади играчи.

„Мисля, че сега имаме, в широк смисъл, много добър отбор. На едно световно първенство това може да бъде изключително важно. Не става дума само за стартовите 11, а за смените, които можеш да направиш. Мисля, че сме достатъчно млади и достатъчно талантливи, за да стигнем докрай. Стига да се мобилизираме в правилните моменти. И всички играчи да бъдат здрави и в добра форма. Всички ще стискаме палци“, сподели още Дейвид Бекъм.

А дали домакините ще поднесат изненади?

„Това, което харесвам в националния отбор на Катар е, че като цяло те са млади играчи, които са израснали заедно, заедно са от много време. Говорим за единство, има сплотеност“, добави Бекъм.

Шампионатът започва на 20 ноември и ще можете да гледате двубоите в каналите на Нова Броудкастин Груп, по БНТ, както и в сайта Gong.bg.