Вратарят на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, няма да вземе участие в Световното първенство в Катар, което започва следващия месец. Той е бил изключен от временния списък с 55 играчи на Испания, измежду които селекционерът Луис Енрике ще избира за Катар.

Испанският треньор представи своя предварителен списък с играчи, които ще пътуват за Катар. Въпреки големия състав, все още няма място за Де Хеа от Юнайтед, който беше пренебрегнат за сметката на трима други вратари от Висшата лига. Според AS, Енрике е избрал петима различни вратари в списъка от 55 играчи, но Де Хеа не е един от тях. Тримата вратари, които се очаква да отлетят за Катар, са Унай Симон от Атлетик Билбао, Робърт Санчес от Брайтън и Дейвид Рая от Брентфорд.

Междувременно Кепа Арисабалага от Челси и Давид Сория от Хетафе бяха избрани за резервни играчи в случай на контузии или заболявания преди турнира. Включването на първия в състава може да е изненада, като се има предвид, че той е изиграл наполовина по-малко мачове от Висшата лига този сезон в сравнение с Де Хеа.