Халфът на Славия – Дарко Тасевски, говори пред Gong.bg за предстоящото Световно първенство в Катар. Северномакедонецът сподели, че ще стиска палци на Аржентина и Лионел Меси, а освен това е на мнение, че за пореден път Англия ще се провали на голям форум.

Доколко предстоящото Световно първенство е по-различно от предишните и обърка ли плановете за подготовка на много треньори и отбори?

- Със сигурност ги обърка. В последните дни четем за много контузии и много добри футболисти ще изпуснат Световното първенство. Някои се пазят. Колкото и да е странно, че ще е през зимата, всички го чакаме. Световното първенство е върхът на футбола. Всеки футболен фен чака с нетърпение тези мачове. Четох, че Премиърлийг три дни след края на Световното ще играят мачове за първенство. За мен това е безумие. Със сигурност ще спадне нивото и ще има още контузии, каквито и медикаменти и начини на възстановяване да имат. Ще се объркат плановете на много треньори.

Какви са очакванията ти за Мондиала в Катар? Имаш ли фаворити?

- Аржентина е моят фаворит. Най-много съм за Лионел Меси. Мисля, че заслужава да приключи футбола с една Световна купа. Щастливи сме, че имаме възможност да гледаме такъв футболист вече дълги години. Ще съм голям фен на Меси и Аржентина. Надявам се те да спечелят.

- България и Северна Македония за съжаление няма да участват на Мондиала, но какви са очакванията ти за представянето на балканските страни Хърватия и Сърбия?

- Ние сме балкански народи и със сигурност ще искам и Сърбия, и Хърватия да се представят добре, но съм реалист. Със сигурност имат добри футболисти и потенциал, но не мисля, че ще успеят да спечелят това Световно. Сигурен съм, че всички в България и Северна Македония ще се радват на техните победи. Да, имат потенциал, но не ги виждам до фаза на финал.

Кой ще е разочарованието на турнира?

- И тази година ще е Англия. Големи очаквания, големи звезди, но за мен футбола в Англия, топ качеството, го правят чужденците. Във всички водещи отбори най-добрите играчи са чужденци, а не англичани. Не мисля, че имат чак такъв потенциал. Говори се, че са фаворити, но аз не смятам така. Дори не знам дали ще минат груповата фаза.

Ерлинг Халанд наскоро каза, че неговият фаворит е Сенегал, та в този ред на мисли смяташ, че ли, че някой отбор от подобен калибър може да се превърне в изненада на турнира?

- За Сенегал Садио Мане дори да се възстанови, едва ли ще изиграе повечето мачове. Така че не съм съгласен много с Халанд. От африканските и азиатските страни никой не ми прави впечатление. Всички знаем фаворитите – Бразилия, Аржентина, Франция. Дори смятам, че и Германия няма да е на нивото си. Не е тази Германия, която плаши останалите отбори.