Дания и Тунис се изправят един срещу друг в първи мач от група D на Световното първенство в Катар. Срещата е с начален час 15:00 и може да я наблюдавате на живо по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K, а Gong.bg ще проследи всичко с картина на ЖИВО. Това ще е и първият мач на "Едюкейшън Сити Стейдиъм".

"Червеният динамит" направи забележително Евро 2020, когато отпадна на полуфинала от Англия след продължения. Хубавият и атакуващ футбол, изповядван от Каспер Нюлманд и неговите футболисти, спечелиха много симпатии на феновете по света. Това ще е и завръщане на голям форум за Кристиан Ериксен, който претърпя ужасяващ инцидент именно на Европейското първенство през 2020-та година. Вратарят Фредерик Рьонов е аут за мача поради контузия. На Мондиала през 2018-та година Дания достигна до осминафинал, а "червеният динамит" ще направи всичко възможно да подобри това постижение.

Тунис също бе част от Световното първенство в Русия, но отпадна в групите, където негови съперници бяха Англия, Белгия и Панама. Значителна част от играчите на отбора играят в топ 5 първенствата, макар и в по-скромни отбори. Отборът разчита предимно на своята защита, като срещу Дания ще трябва да отговори и на агресията, и на пресата на "червения динамит". Тунис няма проблеми с контузени играчи и може да разчита на пълния си състав.