Наставникът на Хърватия Златко Далич подчерта, че достигането на полуфиналите на Световното първенство в Катар е страхотен усех за неговия тим, но “ветрените” искат повече.

Преди четири години в Русия балканците достигнаха финала, където обаче загубиха с 4:2 от Франция. Утре вечер хърватите ще се изправят срещу Аржентина, но Далич е категоричен, че неговите футболисти са готови за тежкия сблъсък.

“Ние сме сред четирите най-добри отбора в света. Това е изключителен успех за Хърватия, но ние искаме повече. Играем срещу великата Аржентина, те са страхотен отбор, воден от Лионел Меси. Анализирахме съперника и знаем как играе, къде ще искат да насочат мача. По природа съм оптимист и вярвам на играчите си. Те имат страхотен характер, нямаше как да сме на полуфинал без това. Играхме продължения в двата мача от елиминациите до тук, но сме на полуфинал на Световно първенство, така че не обсъждаме такива неща като изтощение. Имаме сила, желание и енергия. Ще дадем най-доброто от себе си. Възстановявахме се след всеки мач,” заяви Далич.

Хърватия и Аржентина се изправиха един срещу друг и преди четири години, но тогава в груповата фаза, когато “ветрените” спечелиха с класическото 3:0.

“Този мач от 2018-а няма нищо общо с утрешния. Това е страхотен сблъсък с много високи залози и за двата тима. Очаквам голяма динамика в мача, отборите няма да пестят сили, но и също така очаквам коректност и от двете страни. Двубоят на Аржентина с Нидерландия бе доста остър, имаше много сблъсъци и агресия, надявам се утре да не е така. За мен двубоят ни с Англия на полуфиналите през 2018-а е номер едно за всички времена, след това идва този с Бразилия сега. Утрешният сблъсък ще е трети. Да повторя постижение като финал на Световно първенство, да повторим това постижение ще е наистина велико историческо събитие за Хърватия. Този отбор от преди четири години се превърна от една мечта в реалност за всички малки страни, ние им дадохме право да мечтаят. Преди четири години никой не очакваше да постигнем такова нещо, да стигнем финал и нашата борба окуражи много други,” заяви Далич.