Селекционерът на хърватския национален отбор по футбол Златко Далич каза, че съжалява да види как Белгия губи „страхотен треньор“ като Роберто Мартинес. Напускането му на поста при „червените дяволи“, каквото е прозвището им, беше потвърдено вчера след края на мача между двата отбора.

Срещата приключи при нулево равенство, а напред продължават Мароко и Хърватия, докато в тази група F Белгия и Канада са големите губещи.

Мартинес, който заемаше поста в продължение на 6 години и договорът му изтичаше след края на Световното първенство, потвърди напускането си на пресконференцията след нулевото равенство на стадион Ахмад бин Али.

85 снимки

„Мисля, че Белгия губи страхотен треньор. Съжалявам, че трябва да си тръгне“.

Попитан за неговото бъдеще, Далич отвърна:

„Моят проект, върху който работя, е Евро 2024 и финалите в турнира Лига на Нациите. Когато приключа с тези два ангажимента, ще видя как ще продължи моят път“.

89 снимки

Но въпреки че пропуснаха да оглавят групата си, Далич похвали представянето на футболистите.

„За себе си знам каквото знам, но ще кажа, че всички дадоха максимума от себе си. Отиваме на осминафинал и ще видим какво ще се случи там“, каза още Далич пред репортерите.

Далич каза, че турнирът е донесъл много изненади и прогнозира, че може да има още, тъй като Световната купа беше преместена от обичайното си място през юни и юли в средата на ноември, за да се избегне най-лошото от силните летни жеги в Катар.

„Много мачове завършиха c изненадващи резултати на това Световно първенство. Дания и Белгия не преминаха в следващата фаза и може би периодът, в който се играе световното първенство, е допринесъл за това“, заяви още Далич.