Левият краен защитник на националния отбор на Англия Бен Чилуел може да пропусне Световното първенство в Катар заради контузия.

25-годишният бранител получи разтежение в задния бедрен мускул в края на мача между неговия Челси и Динамо Загреб от Шампионската лига, който лондончани спечелиха с 2:1.  Контузията на Чилуел бе неконтактна, като той се хвана за крака след спринт.

След двубоя мениджърът на Челси Греъм Потър потвърди, че става дума за разтежение, но не се нагърби с прогноза за възстановяването на защитника.

Контузията на Чилуел може да се окаже пореден сериозен проблем за мениджъра на Англия Гарет Саутгейт на постовете на двата бека. Той няма да може да разчита на съотборника на Чилуел - Рийс Джеймс. Десният бранител на Челси е с контузия в коляното и със сигурност е аут за турнира в Катар. Под голяма въпростителна, отново на десния бек, е и участието на Кайл Уокър от Манчестър Сити, който наскоро претърпя операция на слабините.

Националните селекционери имат срок до 13 ноември да обявят съставите си, а на 20 ноември започва и световното първенство в Катар.