Футболистът на Португалия Бруно Фернандеш заяви, че няма да се чувства неудобно да играе заедно с Кристиано Роналдо на Световното първенство, след като нападателят напусна Манчестър Юнайтед във вторник.

Причина за това стана скандалното интервю на петкратния носител на „Златната топка“ с жулнариста Пиърс Моргън, в което Роналдо разкритикува сериозно шефовете на клуба от семейство Глейзър, както и мениджъра Ерик тен Хаг.

Той вече се опита да напусне клуба през лятото, след като „червените дяволи“ не успяха да си осигурят участие в Шампионската лига. Кристиано така не успя обаче да си намери нов клуб, като огромната му заплата се смята за основната пречка.

Сега той вече е освободен агент и свързан с друг отбор от Висшата лига - Челси, както още два бивши свои тима - Реал Мадрид и Спортинг Лисабон. Преди всичко обаче е Световното първенство с Португалия, а Фернандеш отрече да има проблем между него и Роналдо.

„Не се чувствам неудобно. Не е нужно да избирам страна. Кристиано винаги е бил вдъхновение за мен, така че беше сбъдната мечта да мога да играя с него, но знаем, че нищо няма да продължи вечно. Трябва да уважаваме решението му, независимо дали сме съгласни или не“, заяви Бруно.

Първият мач за Португалия в Катар е тази вечер от 18:00 часа, когато се изправят срещу Гана.