Швейцарецът Бреел Емболо раздели лоялността си, когато става дума за държавата, където е роден -  Камерун и твърди, че е най-големият и фен, но за 90 минути на Световното първенство тази седмица той няма да има никакви съмнения къде е неговата вярност.

25-годишният нападател се е появил на бял свят в африканската държава, която е съперник на Швейцария в първия им мач от група G в четвъртък, но заяви, че неговата яростна гордост и дълбоките семейни връзки могат да бъдат забравени за кратко в Катар.

„Това е много специален момент за мен. Това е моето родно място и майка ми и баща ми идват оттам, семейството ми, повечето от тях идват оттам, така че това е специална среща за мен и семейството ми.

Но най-важното е, че това е мач от Световното първенство... Горд съм и съм щастлив, че съм тук и се надявам да играя срещу Камерун, но най-важното е да взема участие на Световно първенство, което винаги е специално“, каза Емболо.


Всички мачове от Мондиал 2022 може да наблюдавате НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg!


Бреел е роден в столицата на Камерун Яунде и заминава за Франция на пет години с майка си, а  по-късно се местят в Швейцария, където получава гражданство през 2014 г.

Той дебютира за националния отбор на „кръстоносците“ година по-късно и оттогава е изиграл близо 60 мача, наслаждавайки се на престоя в Бундеслигата с Борусия Мьонхенгладбах и в Лига 1 с Монако, където отбеляза седем пъти в 15 мача този сезон.

Той играе на второто си Световно първенство, където заедно с Камерун и Швейцария в групата бяха изтеглени Бразилия и Сърбия.

Запитан дали наистина е фен номер едно на Камерун, Емболо отговори:

„Да, разбира се, но след Швейцария и след този мач“.