Легендата на бразилския футбол - Ривалдо, се обяви категорично срещу идеята чужденец да стане селекционер на националния тим на страната. Бившият футболист има два финала на Световно първенство - загубата от Франция през 1998-а и спечелването на титлата през 2002-а срещу Германия.  
 
Думите му идват, след като започна да се коментира възможността Карло Анчелоти, който в момента е треньор на Реал Мадрид, да наследи Тите на селекционерския пост. Сред другите варианти бяха споменати имената на Зинедин Зидан и Пеп Гуардиола. В момента постът е свободен, след като Тите напусна след отпадането в четвъртфиналите на Мондиал 2022.
 
"Не съм съгласен с подобно нещо. Дори мисълта да поканим чужденец за селекционер е неуважителна. Това е проява на неуважение към бразилските треньори. Смятам, че имаме достатъчно добри специалисти, които са способни да се справят на ниво с националния отбор. Чужденец не гарантира, че ще станем световни шампиони. Несъмнено и те са добри в работата си, но бразилската селекция е наша. Трябва да я води човек, който има бразилска кръв във вените си. И най-важното е да помага на играчите и да им придава увереност", категоричен е 50-годишният ветеран.
 
В цялата история на бразилския национален тим, която е над стогодишна, само три пъти е имало чуждестранни селекционери. Това са Рамон Платеро (Уругвай, 1925), Жорека (Португалия, 1944) и Филипо Нунес (Аржентина, 1965).