Саудитска Арабия шокира Аржентина, след като успя да победи с 2:1 в мач от група С на Световното първенство. Голът за "гаучосите" бе дело на Лионел Меси от дузпа през първото полувреме, но през втората част в рамките на пет минути Саудитска Арабия успя да обърне мача, а впоследствие и да го спечели чрез попаденията на Салех Ал Шехри и Салем Ал Даусари.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Още във втората минута Лионел Меси можеше да открие резултата, но вратарят на Саудитска Арабия спаси. Звездата на Барселона и Аржентина Меси откри в 10-та минутата след прецизно изпълена дузпа, изпращайки стража на противника в обратния ъгъл.

В 22-рата минута отново Меси бе изведен зад гърба на защитата на противника и завърши с хубав удар с левия крак, но съдията вдигна своя флаг за засада и голът бе отменен.

В 28-та минута Лаутаро Мартинес получи невероятен пас зад защитата, който го изведе очи в очи със стража на гостите, и завърши технично, за да удвои резултата, но след разглеждане с ВАР голът бе отменен.

Само седем минути по-късно Нов пас на Меси към Лаутаро Мартинес, който отново завърши технично във вратата на противника, но и този гол бе отменен поради засада.

В 43-та минута Родриго де Пол от Аржентина имаше възможност да отправи удар след изчистена топка, но изстрелът му от границата на наказателното поле профуча високо над напречната греда.

Getty/Gulliver images
93 снимки

Само три минути след началото на втората част Саудитска Арабия шокира съперника си, след като Салех Ал Шакри получи в наказателното поле и успя да надиграе Ромеро, отправяйки удар в далечния ъгъл на Мартинес, като не му остави никакъв шанс да реагира.

Невероятно изпъление на Салем Ал Даусари в 53-та минута, след като направи няколко финта и стреля от разстояние, донасяйки второто попадение за Саудитска Арабия в мача. Ударът бе страхотен и Емилиано Мартинес нямаше как да реагира.

В 72-та минута Лионел Меси отклони от границата на пеналтерията към Анхел Ди Мария, който опита удар от трудна позиция, но вратарят на Саудитска Арабия успя да реагира и да улови топката. Малко след това Лионел Меси стреля от пряк свободен удар, но бе неточен и топката прелетя високо над напречната греда. В 84-та минута Анхел Ди Мария центрира в наказателното поле, а Лионел Меси бе на добра позиция и отправи удар с глава, но вратарят на Саудитска Арабия отново направи добро спасяване.

Катар 2022 Аржентина Саудитска Арабия статистика

източник: Sofascore

Стартови състави:

Аржентина:  Емилиано Мартинес, Науел Молина, Кристиан Ромеро, Николас Отаменди, Николас Талияфико, Родриго де Пол, Леандро Паредес, Алехандро Гомес, Лаутаро Мартинес, Ахнел Ди Мария, Лионел Меси

Саудитска Арабия:  Мохамед Аловайс, Ясер Алшахрани, Али Абдулайхи, Хасан Алтамбакти, Сауд Абдулхамид, Абдулелах Алмалки, Мохамед Канно, Салман Алфарай, Ферас Албрикан, Салем Алдавсари, Салех Алшехри