Боби Борисов сподели своите очаквания за предстоящото Световно първенство в Катар в ефира на NOVA.

"Може да очакват зрителите нови неща. Не съм си представял, че ще се излъчват мачовете в 4К, вероятно за радост на дамите. Надявам се, че много хора ще гледат. Мога да кажа, че освен канала DIEMA SPORT 3 4К, който ще е създаден специално за Световното, гледам има страхотна енергия на водещите. Имаме и шестима души в Катар, оттам ще имаме много включвания, за да предадем цялата обстановка.

Това е преживяване не само на футболните фенове, но и на цялото общество. Това е първото първенство, което се провежда по това време на годината. Температурите и влажността там са различни. Аз не мога да си го представя, един открит стадион трябва да е климатизиран – тоест на открито, но с климатик.

Имаше доста проблеми, но ФИФА изпрати писмо, с което призова да се съсредоточим върху футбола. Това е второто Световно първенство в Азия. Над 300 км има метромрежа от стадион до стадион.

Мисля, че 200 милиарда е един добър аргумент, че това е причината първенството да е там. Всяко голямо първенство оставя своето наследство. Предизвикателството пред Катар е какво ще е наследството. За какво ще бъдат ползвани стадионите, как ще се продава алкохолът.

Това е първенство без аналог. Изглежда много различно за всички, включително и за футболистите. Могат и да се очакват много изненади. Футболистите също искат да го изживеят по различен начин. Ограничено е влиянието на съпругите на това първенство. Футболът се опитва да се съобрази с традициите на Катар, както те се опитват да се съобразят с играта. Това взаимодействие също ще бъде много интересно като процес.

Играчи като Меси и Роналдо винаги са в центъра на вниманието. Всеки отбор има своята звезда. Южноамериканските отбори смятам, че е време да постигнат успех. Очаквам и доста изненади. Много ще е интересно в тези климатични условия кой как ще се адаптира. Никой не знае какво ще се случи. Всички са притеснени, защото няма как да предвидиш температурите или как ще се почувства организмът.

Говори се за Бразилия, за Аржентина. Германците винаги са си германци. Дори за французите можем да говорим, със страхотен талант са. Винаги излъчват своя талант, чар, блясък, но понякога в най-големия момент нещо не им достига.

Аз вече 40 години съм за Англия. Мисля, че и този път няма да имам шанс, но ако се случи, обещавам да се разбере. Първата седмица мачовете ще са преимуществено по DIEMА, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4К. В един момент се включва и Нова телевизия, за да може това първенство да даде онова усещане, което имаме ние в момента – за страст, любов и щастие.