Бившият аржентински национал Пабло Сабалета коментира играта и настроението на Лионел Меси на Мондиал 2022, който е на две крачки от голямата си мечта - Световната купа. 
 
„Хареса ми реакцията на Меси в края на мача с Нидерландия – неговото празнуване, както и разговора му с Ван Гаал, независимо какво му каза. Обичам да виждам зъл Меси, защото ми напомня малко на Диего Марадона и това не е лошо, когато се опитваш да спечелиш Световната купа.
 
Меси е лидер на отбор, който има много млади играчи, идващи на този турнир за първи път. На всички снимки съотборниците му изглеждат като негови бодигардове. Дори на терена сякаш всички се борят за Меси и го защитават. Играх с него и затова знам, че той постоянно чувства, че трябва да задава стандарта и да дава пример. И също така знам, че трябва да се наслаждава на всяка минута от това Световно първенство, защото знае, че всички са на негова страна.
 
Меси винаги е бил най-важният играч за Аржентина -  така беше и през 2014 г., когато стигнахме до финала на Световното първенство. Тогава той беше на 27, а сега е на 35 години и всички знаем, че това е последният му шанс. Последният танц, както се казва. Затова се вижда колко много всички искат най-накрая Меси да спечели Световната купа. Но в същото време отборът е под голям натиск заради това какво може да означава провал този път. Защото това ще бъде краят на мечтата на Меси“, написа Сабалета в колонката си за BBC.