Лисандро Мартинес спечели първия си медал от Световно първенство, когато Аржентина надделя над Франция с дузпи, след като двата отбора стигнаха до тях, правейки 3:3 след редовното време и продълженията.

Въпреки това, защитникът на Манчестър Юнайтед не игра нито една минута на финала, тъй като Николас Отаменди от Бенфика го изпревари за позицията в сърцето на защитата на Лионел Скалони. Всъщност звездата на "червените дяволи" започна само два от седемте мача на Аржентина в турнира и Пол Паркър вярва, че ще гледа на това като на "лош опит".

"Когато го гледах, никога не съм имал чувството, че той не иска да е там. Но разбира се, той трябва да е бил бесен, че Николас Отаменди играе вместо него, което е пълна лудост. Без съмнение ще бъзе разочарован. Той спечели финала, но не игра на него и това е странно. Друго е чувството да спечелиш медал и да го сложиш на врата си, когато не си допринесъл наистина за отбора на терена. Той ще се върне с медал и лош опит", сподели бившата звезда на "червените дяволи".